031.805.37.91
0788.734.832
Pesticide » Erbicide 

Erbicid Titus 25 DF 5*10g

Pret 0,00 Lei
 031.805.37.91 / 0788.734.832
 
 
Erbicid Titus 25 DF 5*10g

STOC ZEROSubstanta activa: rimsulfuron 250 g/kg

Formulare: granule fine albe, autodispersabile
Mod de actiune: Erbicid selectiv pentru combaterea in postemergenta a gramineelor anuale si perene si unele buruieni cu frunza lata (rasarite in momentul tratamentului) la porumb, cartof si tomate. Este absorbit prin frunze si translocat in tesuturile de crestere ale plantei unde inhiba diviziunea celulara. Cresterea la buruienile sensibile este oprita in cateva ore dupa aplicare.

Simptomele vizibile de eficacitate apar dupa mai multe zile, iar moartea buruienilor intervine dupa 2-3 saptamani. Buruienile mai putin sensibile si cele intr-un stadiu mai avansat de dezvoltare se opresc din crestere si nu mai concureaza planta de cultura pentru apa si substante nutritive. In conditii de caldura si umiditate activitatea erbicidului este mai rapida in timp ce conditiile de temperatura scazuta si seceta intarzie efectele. Titus are o persistenta scazuta in sol.
Spectru de buruieni:
- Sensibile:
Buruieni graminee si cyperacee (pir tarator, coada vulpii, odos, caprisor, meisor, iarba barboasa, raigras, mei, mohor, costrei);
Buruieni cu frunza lata (pristolnic, stir, rapita salbatica, traista ciobanului, fumarita, busuioc salbatic, turita, sugel, musetel, mac rosu, ridichie salbatica, macris, spalacioasa, mustar, susai, cinstet, rocoina, scaieti)
Doza recomandata: 40-60g/ha postemergent
Recomandari pentru diferite cazuri de infestare cu buruieni.

Porumb:

1. Graminee perene (Sorghum halepense, Agropiron repens), unele graminee anuale (Echinochloua crus galli, Setaria spp, Digitaria spp., Panicum spp) si buruieni cu frunza lata: Titus 50-60 g/ha + Trend 90 0.2-0.3L/ha cand gramineele perene au inaltimea de 15-20cm.
2. Graminee anuale (Echinochloua crus galli, Setaria spp, Digitaria spp., Panicum spp) si buruieni cu frunza lata: Titus 40-50 g/ha + Tend 90 0.2-0.3 l/ha, cand gramineele au 1-3 frunze pana la infratit.
3. Cand buruienile cu frunza lata sunt dominante, incluzand specii mediu sensibile precum Chenopodium spp, Plygonum spp, sau specii rezistente precum Daatura stramonium, Solanum nigrum.
Titus 40-50g/ha amestecat in rezervor cu produse omologate pentru combaterea dicotiledonatelor. Nu se amesteca cu bromoxynil care poate dauna porumbului in special pe vreme calda.
In cazul tratamentului secvential produsele mentionate mai sus se combina la prima aplicare.

Utilizare azotatului de amoniu:
Azotatul de amoniu adaugat la solutia de stropit are ca efect cresterea eficacitatii lui Titus si a amestecurilor asupra anumitor buruieni. De asemenea creste penetrarea produselor in frunze pe vreme uscata.
Doze recomandate: 3-4 kg/ha azotat de amoniu sau sulfat de amoniu.
Ingrasamantul nu inlocuieste surfactantul Trend 90, nu utilizati ingrasaminte fara Trend.
Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta.

Compatibilitate:

Titus 25 DF este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare, excptand:

- insecticidele organofosforice la porumb,
- erbicidele pe baza de bentazon si cyanazin,
- produse puternic alcaline sau acide.
Se recomanda un test de compatibilitate inaintea utilizarii pe scara larga pentru produsele care nu au fost testate.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2008-2013 Sanplant. Toate drepturile rezervate
TopBIZ - afaceri de top!